Geschiedenis

Al meer dan 110 jaar service

 

Home 2 JIB2923header

Hoe Auto Maas is ontstaan

Al sinds 1911 staat Auto Maas voor haar klanten klaar met ruimte voor persoonlijke aandacht en service. In dat jaar werd de garage namelijk opgericht. Op de hoek van de Hereweg en de Kudelstaartseweg in Kudelstaart legde Andries Maas de basis voor het huidige Auto Maas door de deuren van een fietsenzaak te openen. Het succes van de fietsenhandel bood hem al binnen enkele jaren de mogelijkheid om zijn activiteiten verder uit te breiden met d verkoop en het onderhoud van motorfietsen. Kort daarna voegde hij daar tevens auto's en taxi's aan toe. De toename van de activiteiten en werkzaamheden zorgde er voor dat Andries' zonen automatisch meegroeide in het bedrijf van hun vader, met het doel om de onderneming later van hem over te nemen. Dat gebeurde ook, in 1984, waarna de gebroeders Maas het familiebedrijf in vijftien jaar tijd verder uitbouwden tot een florerend autobedrijf.

In 1963 besloten ze om beiden zelfstandig verder te gaan en ieder hun geluk te beproeven met een eigen zaak. De ene broer zette het autobedrijf in Kudelstaart voort, terwijl de ander verhuisde naar Nieuwkoop. De garage in Kudelstaart ging in 1975 over in handen van de volgende generatie. Een van de dochters heeft samen met haar echtgenoot en partner gezorgd dat Auto Maas een begrip werd in de regio. De garage vertegenwoordigde diverse automerken, zoals Audi, Skoda en Renault. In 1984 werd Auto Maas als één van de eerste autobedrijven in Nederland aangesteld tot SEAT exclusief dealer. Sinds januari 1996 is het bedrijf weer volledig in handen van de 3e generatie en niet veel later kwamen ook hun zoon en dochter in het familiebedrijf werken. In 2000 werd het pand in Kudelstaart te klein en verhuisde Auto Maas naar de huidige locatie in Aalsmeer.

Heden

In 2011, het jaar dat het 100 jarig jubileum werd gevierd, namen de zoon en dochter als 4e generatie het stokje over. De dochter volgde in 2014 haar gezin voor een andere uitdaging. De zoon zet inmiddels samen met zijn vrouw en het vaste team het bedrijf voort. Een team waar ze heel trots op zijn! Sommige familieleden en medewerkers zijn al bijna 50 jaar deel van dit team. Zij bezitten over waardevolle ervaring!

Toekomst

Deze ervaring wordt met veel plezier en passie overgedragen op de volgende generatie. Onze medewerkers zijn leergierig dus krijgen ze volop de mogelijkheden zich te ontwikkelen, ieder op zijn eigen gebied. Als leerbedrijf beiden wij toekomstige monteurs de kans om het vak te leren. Ze lopen 4 dagen per week mee met onze ervaren monteurs en krijgen 1 dag per week les op school. Een aantal monteurs die er nu lopen zijn op deze manier bij ons begonnen. Ook de nieuwe technieken worden omarmd. Zo worden alle monteurs opgeleid voor werken aan elektrische voortuigen en is het bedrijf Ne=EN9140 gecertificeerd. De 4e generatie wil er op deze manier voor zorgen dat u nog jaren bij Auto Maas terecht kunt. En wie weet volgt er nog een 5e generatie.